2 Ağustos 2011 Salı

Haşhaşlı İrmik Helvası

Malzemeler :

Haşhaşlı İrmik Helvası
3 Su B. İrmik
1 Su B. Haşhaş
2 Çorba K. Tereyağı
1 Çay B. Fındık Yağı
Şerbeti İçin:
2 Su B. Su
2 Su B. Süt
3 Su B. Toz Şeker

Hazirlanisi :

Tereyağı, fındık yağı ve irmiği tencerede kavuruyoruz. Biraz kavurduktan sonra haşhaşı ekleyip biraz daha kavurup altını kapatıyoruz.


Şerbeti için, süt, su ve şekeri karıştırıp kavrulan helvanın üzerine döküyoruz. 1-2 dakika karıştırıp altını kapatıyoruz. Helva biraz ılıdıktan sonra dondurma kaşığı ile servis tabağına top şeklinde helvaları diziyoruz.


Üzerine isteğe göre antep fıstığı serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: